Sain eilen ompelukurssilla valmiiksi neidille tällaiset Kössi Kenguru -farkut.

1257278693_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Farkut löytyvät Ottobrestä 3/2009, Rock Me vauvafarkut -nimellä. Farkut ovat kokoa 92 cm, joten vielä liian isot meidän neidille.Vyötäröllä on säädettävä napinreikäkuminauha. Farkkukangas on minun vanhoista, jo ratkenneista äitiysfarkuista. Vyötäröltä hiukan vilkkuva puuvillakangas on ostettu Amoriinista reilu vuosi sitten nuken kantokoppaa varten, nyt käytetty kantokopan jämäpaloja. Kankaiden osalta näiden farkkujen materiaaleihin meni näin ollen nolla euroa. Vetoketju, farkkunappi, farkkuniitit ja reikäkuminauha ovat Ompelutalosta, samoin tikkauslanka (ostettu jo aiemmin).

1257278710_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä farkut takaa. Idea farkkujen koristelusta syntyi, kun niitä ommellessa tuli mieleen että olisi mukava että ne erottuisivat jotenkin itse tehdyiksi; aika paljon aikaa niihin kuitenkin käytin. Idea Kössi Kengurun painamisesta löytyi alunperin varmaan Annikan blogista, olen kyllä niitä nähnyt myös ainakin Hannan blogissa, kenties muuallakin. Käytetyt kangasvärit ovat ompelupiirini opettajan, täytyy tunnustaa että olen värien merkin unohtanut. Sellainen mielikuva minulla on että ne olisi hankittu Oulun Taitoshop Maakarista, mutta en ole asiasta varma.

Farkkujen ompelu oli minulle uusi kokemus. Tein mm. vetoketjullisen vyötärön ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa etten ole lopputulokseen täysin tyytyväinen. Samoin tuo tikkauslangalla ompelu on aika "armotonta" kun kaikki mutkat näkyvät... Ainakin opin paljon uutta, tästä on hyvä jatkaa ja ehkä jossain vaiheessa kokeilla myös pojalle farkkuja, noita vanhoja farkkuja kun riittää joten materiaalikustannukset eivät päätä huimaisi ja saisi vähän tuota roinaa vähemmäksi.

Olisi mukava jos kävijät kommentoisivat jotain!