Olin parisen viikkoa sitten Oulu-opiston huovutuskurssilla. Tässäpä kurssin antia:

1259866723_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Huopatossuja lapsukaisille siis, tossujen viimeistelyt valmistuivat tänään. Siniset tossut esikoiselle, punaiset kuopukselle ja vihreät kummipojan joulupakettiin (en usko että vanhemmat näkevät tätä kuvaa etukäteen joten uskaltaudun sen julkaisemaan, jos olen väärässä niin haluan kommenttia asiasta heti!). Isoimmat suunnilleen kokoa 28 ja pienemmät ehkäpä 20. Isoimpiin en laittanut nyöriä, olisi kenties haitolla kun lapsi osaa tossut kuitenkin pukea itse. Noissa pienemmissä se on mielestäni paikallaan niin pysyvät tossut paremmin ryömivien ja konttaavien lapsosten jaloissa.

Tossujen villa on värjättyä suomenlampaanvillaa Piikulta, pienempiin tossuihin käytin n. 60 g ja isompiin n. 90 g. Isommat tossut ovat selvästi ohuemmat kuin pienet. Tossujen pohjissa on liukuesteenä "lateksimaitoa" (mikähän lie ollut taas aineen virallinen nimi) ja pienempien tossujen nyöri on seiskaveikkaa.

Tulisipa vähän lunta ja pikkupakkanen niin voisi testata noita tossusia ihan ulkosalla. Huovutus oli kyllä ihan mukavaa hommaa, paikat vaan tuli viikonlopun urakassa vähän kipeäksi. En kuitenkaan hurahtanut hommaan ainakaan vielä niin paljoa että alkaisin kotona huovuttelemaan. Taidan pysyä edelleen ompelu ja neulonta linjalla...