Ompelin lapsille tällaiset kevättakit/kaupassakäyntitakit.

1267646723_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1267646820_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päällikangas on vanhasta pussilakanasta, peräisin omasta lapsuudestani. Äitini on sitä jemmannut ja lykkäsi minulle muutama vuosi sitten pojan synnyttyä. Pussilakana oli hassunmuotoinen eikä passannut sellaisenaan mihinkään peittoon. On pyörinyt kaapissa ja päätyi kesällä kassiksi ja nyt takeiksi. Jäljellä on vielä pieni pala josta saisi ehkä jonkun pussukan.

Vuorina on ohut ruskea tikkivuori Eurokankaasta, samasta paikasta myös tyttären takin keltaiset kantit ja vetoketju sekä takin etukappaleille silitetty tukikangas. Pojan takin ruskeat kantit ja vetoketju Ompelutalosta, heijastinkangas Shelbystä.

Materiaalikustannukset tikkivuorista, kanteista ja vetoketjuista olivat 19,12 euroa; päällikangas, tukikangas, heijastinkangas sekä ompelulangat löytyivät kaappien kätköistä.

Tyttären takki on n. 2-vuotiaan kokoa, hiukan reilu toistaiseksi. Pojan takki on puolestaan n. 4-vuotiaan kokoa, juuri sopiva tällä hetkellä. Veikkaisin ettei sovi enää syksyllä, saapa nähdä kuinka käy. Kaavan olen saanut ompelukurssiltani, on alunperin jostain vanhasta kirjasta, minulla ei ole hajuakaan mistä kirjasta.

Vierastin ensin tuota kangasta takiksi, on aika värikäs. Ystäväni (madebyKa-blogista) yllytti minut ompelemaan siitä takit ja niitä ommellessa aloin itsekin "lämpenemään" tuolle kankaalle.

Jatkoin kuvankäsittelyharjoituksia, on edelleen aika hidasta hommaa mutta sujui jo paremmin kuin edellinen kerta.